Island Vibes: Gili Meno & Gili Air

Met palmbomen bezaaide eilandjes, parelwitte strandjes, cocktails uit een kokosnoot en dineren aan het water. Ik ben verliefd op de Gili Eilanden!

Gili Meno en Gili Air liggen vlak voor de kust van Lombok en maken samen met Gili Trawangan deel uit van de Gili Eilanden. Er wordt geen gebruik gemaakt van motorverkeer, je kan er alleen worden rondgereden door paard en wagen en vanaf Bali sta je er met de fastboat binnen 3 uurtjes. Bij mijn vorige bezoek aan Bali bezocht ik alleen het backpackers party paradijs Gili Trawangan. Dit keer koos ik voor de wat rustigere eilanden Meno en Air. Wat een paradijsjes, ik wil nooit meer naar huis!

 

Gili Meno

Gili Meno

 

GILI MENO: LESS IS MORE

Het is megavroeg en nog een beetje fris. Best even lekker, aangezien het hier ’s middags in de zon zinderend heet kan zijn. Ik kon niet meer slapen en was voor dag en dauw naar het strand gelopen om van de opkomende zon te genieten. Het strand is welgeteld drie stappen van ons beachhutje vandaan. We hebben een beachhut aan de westkant en er is geen kip te bekennen aan deze kant van het eiland. Lokale eettentjes hebben hier allemaal overdekte hutjes op het strand staan, waar ik iedere ochtend onderuitgezakt van mijn banana pancakes geniet en ’s middags een verkoelende Lemon Juice bestel.

Meno voelt in veel opzichten als een onbewoond eiland met wifi. Zoet water is er schaars, douchen doe je met zout water, accommodaties zijn er simpel en elektriciteit werkt niet altijd. Maar dat geeft het eiland nu juist zoveel charme! Er zijn maar een handvol lokale eettentjes aan de oostkant van het eiland, waar ook de meeste accommodaties zich bevinden, en that’s it! Meer is er niet! Toegegeven, als je net zo’n avonturier bent als mij, heb je aan 3 of 4 dagen op Meno meer dan genoeg. Combineer het daarom altijd met Air of Trawangan. Maar wat kan je hier genieten zeg!

 

Gili Meno

Gili Meno

Gili Meno

Gili Meno

Gili Air

Het had die nacht gestormd en de boot die ons van Meno naar Air zou brengen kan niet bij de dok aan de westkant aanmeren. Dit wordt nog wat, grap ik. Het water aan de oostkant is veel te laag voor de boot en we zullen dus zeker een 500-600 meter met bagage door het water naar de boot moeten lopen. Vaders lopen met kinderen in hun nek en de mensen die een koffer bij zich hebben houden die hoog boven hun hoofd terwijl we inmiddels tot ons middel in het water staan. Ik vraag me af waarom mensen in vredesnaam met koffers op wieltjes gaan backpacken. Niet handig.

Na ons bezoek aan Meno is Gili Air een fijne afwisseling. Er is wat meer levendigheid. Je kan er een fiets huren en lekker over het eiland toeren, snorkeltripjes maken en heerlijk dineren aan de waterkant. Met onze voetjes in het zand kuisen we een flesje wijn en genieten we van heerlijke verse vis gerechten met op de achtergrond het kabelende zeewater, life doesn’t get much better than this.

 

Gili Meno

 

Azië is een continent met zoveel ongelofelijk mooie bounty eilandjes, dat het soms moeilijk is om te kiezen. Met zijn parelwitte strandjes bezaaid met palmbomen, zandweggetjes zonder verkeer, fantastisch mooie koraal en eindeloos hippe strandfeestjes, zijn de Gili eilanden de pareltjes van Indonesië en mogen bij je bezoek aan Bali echt niet ontbreken. Ik ben er nu twee keer geweest, maar zou zo weer gaan.

 

schermafbeelding-2015-01-30-om-09-37-44

 

 

mireillemali

2 Comments

  1. Cor Burger
    August 27, 2016 / 11:42 am

    Wist echt niet van het bestaan van deze eilandengroep! Petje af voor deze ondernemende Zeeuwse deerne! Wens je heel veel plezier en wijsheid! Suc6 Cor Burger Vlissingen

    • September 1, 2016 / 4:25 am

      Ja, deze eilanden zijn prachtig! Echt een bezoekje waard! Dankjewel! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *