Island Vibes: Nusa Lembongan

Nusa Lembongan is alles wat je van een vakantie op Bali verwacht, maar door het massatoerisme op Bali zelf nooit vindt. Snorkelen met Mantaroggen, suppen, dinners met ocean views. De sfeer op dit kleine eilandje tussen Bali en Lombok is heerlijk mellow.

 

DSC01300

 

Ik ben eerder die week per public boat vanuit Sanur (Bali) naar het eilandje gevaren. Er zit een mix van locals en backpackers op de boot. Een public boat is een stuk goedkoper en minder snel dan een fastboat, maar absoluut geen straf. Oordopjes in, muziekje op, terwijl ik geniet van het water wat zich om ons heen uitstrekt en mij hoor je niet meer.

 

DSC01258

Jungutbatu: Hostels, Hotels, Dreamy Views & Infinity pools

Boek van te voren een accommodatie en vermijd een middag over het strand struinen in de zinderende hitte mèt backpack opzoek naar een plek om te overnachten. Als we ’s avonds van ons biertje op het strand genieten zijn we het gelukkig alweer vergeten. Een reeks hostels en hotels strekt zich uit tot aan Mushroom bay en binnen 5 stappen sta je met je voetjes op het lange witte uitgerekte strand.

 

DSC01246

 

Het uitzicht vanaf de heuvel ten zuiden van Jungutbatu is fenomenaal. De kamers zijn er duur. Maar voor een euro of twee kan je er een dagje bij één van de bijbehorende zwembaden doorbrengen. De infinity pools hebben uitzicht over Jungutbatu en het strand waar zeewier wordt gekweekt. Ik bestel er iedere middag een fruit juice en geniet van het uitzicht.

Surfen & suppen

Hoewel het een heerlijk rustig eilandje is, hoeft een avonturier zoals ik zich op Nusa Lembongan niet te vervelen. Er zijn drie surflocaties dichtbij het eiland: Shipwreck, lacerations en playgrounds. Voor een beginneling zijn de playgrounds moeilijk zat en ook best gevaarlijk. Je moet een redelijk eindje peddelen en eenmaal bij het scherpe rif is het water super ondiep. Een paar honderd schrammen later lever ik bij zonsondergang toch tevreden mijn surfboard terug in.

Wat ook echt heel leuk is om te doen is een sup-tourtje naar Dream Beach. Suppen is helemaal hip en super easy! Het is best even een tochtje, maar als beloning wacht er een koud biertje op ons bij de Warung op Dream Beach.

 

DSC01045

DSC01280

Snorkelen met Mantaroggen

‘Yikes, dat beest is groot’, ik pak verschrikt de hand van onze gids beet en denk er nog even over om keihard terug naar de boot te zwemmen. Als je de mogelijkheid hebt om met wat medereizigers een boot te huren voor een snorkeltripje, aarzel dan niet! Onder het buureiland Nusa Penida ligt het Manta Cleaning Station in zee, een punt waar Mantaroggen zich vaak komen ‘wassen’. Voor me zie ik een soort klifopening waarvan de bodem niet te zien is en om me heen zwemmen tientallen Mantaroggen. Een Mantarog kan een breedte van 7 meter bereiken en weegt ongeveer 3000 kg. Poeh, ik moet er echt even aan wennen. Vooral als ze, hoe charmant ook, recht op me afzwemmen en op het laatste moment beslissen om weer diep onder te duiken.

 

DSC01259

DSC01274

 

Huur ook eens een scooter en verken de wat meer afgelegen plekjes van het eiland. Je kan via een smalle brug zelfs oversteken naar het nabijgelegen eilandje Nusa Ceningan. Pin voor vertrek naar Nusa Lembongan genoeg geld, je wordt echt afgezet bij de lokale money change services. Wij combineerden ons bezoek aan het rustige Nusa Lembongan met het backpackers party paradijs Gili Trawangan. Hou je meer van rust? Dan zijn Gili Meno of Gili Air, meer jouw ding!

 

DSC01308-2

 

Ik was me voor mijn eerste bezoek aan Indonesië niet van het bestaan van Nusa Lembongan bewust, maar spendeer er nu minstens 1 dag tijdens mijn bezoek aan Bali. Als je ’s avonds na een dagje suppen en snorkelen van je biertje geniet met uitzicht over Jungutbatu heb je weinig te wensen over! Het eiland staat bekend om zijn prachtige zonsondergangen. En terecht.

 

Liefs,

 

schermafbeelding-2015-01-30-om-09-37-44

mireillemali

2 Comments

  1. September 4, 2016 / 9:50 pm

    Hi, wat leuk om te lezen. Ik ben er een aantal jaren geleden geweest. Hetzelfde boottripje en inderdaad de zoektocht naar een hotel. Wat was het heerlijk daar! Heb hetzelfde gedaan, zo leuk! Leuk blog, liefs Josine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *